måndag 14 mars 2011

Magsjuka

I fredags var jag hos barnmorskan och då hade den busiga lilla bebisen lagt sig på tvären så jag fick akut-tid i Lund. Idag var jag där kl 08.30 för ultraljud och sedan eventuell vändning. Nu visade det sig att den lilla skiten hade lagt sig rätt igen....så det var bara att köra hem igen. Hoppas att den ligger stilla nu tills det är dags att komma ut!

När jag hämtade Sessan på dagis i fredags så kräktes hon över hela sig och mig när jag skulle lyfta in henne i bilen-USCH! Hatar verkligen doften av spya... Stackars liten blev helt förstörd!! Sedan har hon varit lös i magen hela helgen. I lördags fick vi lite avlösning av farmor och det var jätteskönt! Vi var på vinprovning och sedan åt vi en god middag på ringsjöns wärdshus, verkligen jätteskönt att vara barn-ledig ibland. Idag är Thea fortfarande dålig så vi är hemma med henne. Någon som har bra tips på vad man ska ge för mat när de har diarré?

3 kommentarer:

  1. Kokt fisk, ris, kokt kyckling... är magsnällmat.

    http://ellasmat.blogg.se/2009/december/kokt-fisk-for-kansliga-magar.html

    http://ellasmat.blogg.se/category/kycklingratter.html (skrolla ner till kokt kyckling i currysås, men strunta i curry)

    Annars är piggelin det bästa vid magsjuka, de får i sig vätska och socker!

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Både blåbär och morot är stoppande, så pure, soppa, vilken form som kan tänkas gå ner i lilla magen?

    Verum hälsofil eller Verum hälsojogurt är ju bra för att få magens bakterier i balans igen.

    Edvin tappar aptiten ungefär en vecka efter han varit dålig, det är jättetråkigt och svårt att få i honom mat när han varit sjuk. Går det bra för er att få i prinsessan mat?

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen=) Ringde 1177 och de hade inga tips alls förutom att undvika socker...
    Thea trycker i sig allt möjligt och sedan får hon jätteont i magen och blir alldeles olycklig. Igår blev soffan ner bajsad och i förrgår var det pappi som råkade illa ut...
    Tvättmaskinen får verkligen veta att den lever...

    SvaraRadera